9 tips til succesfuld Networking for dig der går ind i et netværk.

Et effektivt Erhvervsnetværk er den sammensætning af personer, som gennem opbyggede relationer og tillid bliver levende reklamer for hinanden.

  1. Husk på, at netværk handler om at være ægte og autentisk, opbygge tillid og relationer, og se, hvordan du kan hjælpe andre.

  2. Spørg dig selv, hvad dine mål er for at deltage i netværksmøder – vil du være i gruppen for at de skal hjælpe dig med af få det hvad du søger efter eller er du der også for at hjælpe andre.

  3. Inden du vælger netværk er det en god ide at besøge flere grupper, som måtte have di interesse. Læg mærke til tonen og holdning i gruppen.  Lytter og støtter man til hinanden?  Er facilitatoren kompetent? 

  4. Stil altid åbne spørgsmål i netværk samtaler. Det er de spørgsmål, der begynder med hvem, hvad, hvor, hvornår og hvordan i modsætning til dem, der kan besvares med et simpelt ja eller nej. Denne form for samtale åbner diskussionerne og viser dine netværkskolleger at du lytter og er åbent interesseret i dem.

  5. Bliv kendt som en stærk ressource for andre. Når du er kendt som en stærk ressource, vil dine netværkskolleger huske at henvende sig til dig med forslag, ideer, navne på andre mennesker, osv

  6. Hvad siger dit håndtryk om dig? Et godt håndtryk siger mere end tusinde ord – er du klar over hvad dit håndtryk siger om dig? Hver gang du trykker hånd med et andet menneske, giver du noget af dig selv. Et godt håndtryk øger tilliden mellem mennesker og er altafgørende for, opbygningen af den gode relation, når vi taler networking.

  7. Før netværksmødet Når du beslutter dig for at gå til et netværksmøde, er det vigtigt at du kommer velforberedt. D.v.s. at du inden møde bør have taget stilling til følgende: Hvis der findes en deltagerliste kan denne med fordel studeres – lav gerne en prioritering af hvem du ønsker at komme i dialog med. Du kan med fordel også kigge på de enkelte virksomheders hjemmesiders referencelister, for at se hvem de samarbejder dem / hvem de vil kunne åbne døre til. Sæt dig et mål om hvor mange nye relationer du skal have med hjem med for, at det har været et succesfuldt møde for dig.

  8. Under netværksmødet Når du deltager i et netværksmøde er der nogle ting du bør være opmærksom på.: Mingling er et af de vigtigst punkter til netværks mødet. Minglingen foregår oftest før og efter selve agendaen og det er derfor en rigtig god idé at komme i god tid samt bliver et godt stykke tid efter mødet. Det er her du får skabt relationer og potentiel forretning.

  9. Kropssprog / attitude er meget vigtigt til netværks mødet. Tænk over hvordan du går og står og husk at signalere overskud.